IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийски бизнесмени се обявиха против санкциите срещу Русия

Партньорите трябва да седнат на масата и да се обсъдят всички въпроси заедно, посочиха австрийски инвеститори

12:36 | 24.06.14 г. 4
Австрийски бизнесмени се обявиха против санкциите срещу Русия

Ръководителите на големи австрийски компании не искат да чуят за каквито и да било санкции спрямо Русия, която е много важен партньор. Това посочи в своя публикация руският портал "Вести", анализирайки официалната визита на Владимир Путин в австрийската столица Виена.

"Санкциите са грешна политика. Партньорите трябва да седнат на масата и да се обсъдят всички въпроси заедно. Освен това ние работим с Русия в много тясно сътрудничество", посочи Кристиан Дрис, главен изпълнителен директор на Diamond Aircraft Industries.

Путин посети Виена по покана на федералния президент на Австрия. Визитата му включва обширна програма – водене на преговори с президента, министър-председателя, както и среща с лидери от бизнеса.

"За австрийските бизнесмени санкциите са много негативни. Те осъзнават, че всичко това е повърхностно, и че Русия е ключов партньор за Европа", посочи от своя страна Владимир Артяков, вицепрезидент на държавната корпорация "Ростех". Дружеството работи в тясно сътрудничество с Diamond Aircraft Industries.

"Санкциите – това е политика. Бизнесът трябва да бъде диалогичен, защото ние осъществяваме продуктивна работа с руските ни партньори", отбеляза от своя страна Хари Тир, член на управителния съвет на железопътния строител Rhomberg Sersa Rail Group.

По-рано този месец лидерите на групата на седемте най-развити страни в света (Г7) изразиха нарастващата си загриженост по повод покачващото се насилие в югоизточната част на Украйна и предупредиха Кремъл с разширяване на международните санкции. За първи път в последните 17 години срещата на върха премина без представител от Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 5
0pk
преди 10 години
Разбира се, че трябва да се санкционират руснаците заради кръвопролитията в Украина. По същия начин както се санкционираха американците за кръвопролитията в Ирак, Сърбия, Либия, Сирия и други подобни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Приятно е да видиш че Русия си пазарува национални предатели и в други страни освен в Източна Европа.Като гледам мижавите и смешни санкции и аз съм против тях. Няма смисъл от подобни смешки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
dakl
преди 10 години
Как така , а в Авсрия нима Петата колона бездействува и нищо не върши?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още