IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street приключи без ясна посока

Индексът Dow Jones отчете четвърто поредно рекордно затваряне

23:24 | 10.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street приключи без ясна посока

Американските индекси завършиха на практика без промяна във вторник, след като инвеститорите се фокусираха върху оценките на ценните книжа, предава CNBC. Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 2/3. 

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones прибави 0,02% до 16 946 пункта - четвърто поредно рекордно затваряне и девето от началото на годината.

Индексът на големите фирми S&P 500 отстъпи с 0,02% до 1 951 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq е нагоре с 0,04% до 4 338 пункта.

Акциите на Tyson Foods спаднаха с 3,8%, след като оценката за производителя на месо бе понижена от Credit Suisse от „неутрална“ на „подпазарна“.

Книжата на Alergan се понижиха с 0,7%, след като производителят на лекарството Botox отхвърли оферта за закупуване от  Valeant Pharmaceuticals International.

Акциите на Apple се покачиха с 0,6%, въпреки информацията, че ЕК ще започне формално разследване относно данъчните дела на компанията в Ирландия.

Икономическите новини от деня показаха, че запасите на едро са се повишили с 1,1% през април след подобен ръст през март. Броят на свободните работни позиции през април пък се е запазил на нивото от март в размер на 4 млн.

Оптимизмът на дребният бизнес за американската икономика е нараснал през май, като индексът на Националната федерация на независимия бизнес е на най-високото си ниво от септември 2007 г., но въпреки това е доста под нивата, обикновени съпътстващи икономическата експанзия.

Доларът поскъпна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се покачи с 0,03 процентни пункта до 2,64%.

Юлските фючърси върху американския петрол се понижиха с 6 цента до 104,35 долара за барел, а августовските върху златото се повишиха с 0,5% до 1 260 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още