IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин е против ответни санкции на Русия срещу САЩ и ЕС

Ако натискът на Запада продължава, Москва ще провери кой и как работи в ключовите отрасли на икономиката, предупреди обаче руският президент

10:12 | 30.04.14 г. 4
Путин е против ответни санкции на Русия срещу САЩ и ЕС

Правителството на Русия е предложило въвеждането на ответни санкции срещу САЩ и Европейския съюз (ЕС), но президентът Владимир Путин не е подкрепил и разрешил това искане. Това съобщава самият Путин пред журналисти, цитиран от ИТАР – ТАСС.

„Смятам, че в момента няма необходимост от такива действия”, коментира още той, но допълни, че ако санкциите на Запада продължават, страната ще анализира „кой и как работи в ключовите отрасли на руската икономика, включително и в енергетиката”.

„Никак не ни се иска да пристъпим към такива стъпки, към ответни мерки, надявам се, че няма да се стигне до там”, обясни още Владимир Путин.

Припомняме, че в началото на седмицата САЩ и ЕС разшириха санкциите срещу Русия заради политиката й към Украйна. Замразени са авоарите в американски банки и е забранено влизането в САЩ на редица влиятелни личности, сред които най-известен е сподвижникът на Путин – Игор Сечин, който е президент на "Роснефт".

В черния списък със санкционирани от ЕС лица пък влиза руският вицепремиер Дмитрий Козак. В списъка са общо 15 души. 

Първия „пакет” санкции от страна на САЩ Путин окачестви като „недружелюбни и нанасящи щети върху руско-американските отношения”. „А що се отнася до втория – съвсем непонятно е за какво иде реч и с какво е свързан”, смята руският президент.

Владимир Путин коментира още, че партньорите на Русия са потърсили „силов сценарий за решение на украинската криза, след това осъзнали до какво е довело това и сега търсят виновни”.

Русия обаче няма нищо общо със случващото се в Украйна и на нейна територия няма руски спецчасти, категоричен беше той, цитиран от РБК.

Развитието на кризата в Украйна може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Още един знак колко се промени и израсна Путин през последните 10-15 години. Голямата страна трябва да дава и големи жестове на света. Дребосъците от Запад ни насъскват срещу Русия, играят си ограта насаме с Путин и искат ние да бъдем машата. Мислете, хора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
Евалла, че го разкри! Добре че има още по-хитри наблюдатели тук, че иначе западът ще го закъса! Споко! "Хитрата сврака - с двата крака!" хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
studioaa
преди 10 години
Питун яно е много по-хитър отколото изглежда, той много умно се опитва да прехвърли вината към Запада, изкарвайки режима си жертва на чужда агресия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
Демек - детски работи! Не ме занимавайте с глупости! Ама все пак внимавайте, да не стане играчка-плачка! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още