IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank може да емитира акции за 5 млрд. евро през юни

Най-голямата германска инвестиционна банка трябва да подобри капиталовата си адекватност, за да покрие тестовете на ЕЦБ

20:57 | 25.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Bank може да емитира акции за 5 млрд. евро през юни

Deutsche Bank вероятно се готви за голяма емисия акции, за да набере капитал преди стрес-тестовете на ЕЦБ, съобщава WBP Online. Най-голямата германска инвестиционна банка може да продаде акции за 5 млрд. евро, съобщава Handelsblatt. Транзакцията се очаква през юни или по-късно през годината. 

Базираната във Франкфурт банка трябва да подобри капиталовата си адекватност, която през 2013 г. бе 9,7% - най-ниската сред девет големи конкурентни инвестиционни банки. Според анализатори Deutsche се нуждае от 10 млрд. евро, за да се справи със спадащия пазарен дял при търговията с облигации и за да покриe съдебни разноски.

По-рано през месеца германската банка обяви, че е готова да намали големите бонуси, с които е известна, ако това е необходимо в бъдеще, за да посрещне регулаторните изисквания за таван на възнагражденията. 

Институцията страда от забавящ се бизнес, който се отрази на приходите и работните места. През март банката възнамеряваше да съкрати няколкостотин позиции в инвестиционното си поделение.

Вицепрезидентът на ЕЦБ Виктор Констанцио днес призова европейските банки да се възползват от благоприятните пазарни условия, за да наберат капитал. Той посочи, че от следващата година банките могат да бъдат поставяни в процедура за оздравяване, ако не покрият стрес-тестовете.

Откакто миналото лято ЕЦБ обяви програмата си за оценка на банките в еврозоната, те са набрали 30 млрд. евро, според изчисления на Morgan Stanley. Следващата седмица се очаква да бъде публикувани параметрите на стрес-тестовете, което се очаква с интерес от инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още