IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марката Praktiker се продава

Въпреки фалита на веригата брандът може да продължи да живее

09:15 | 16.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Марката Praktiker се продава

Дори и след изпадането в несъстоятелност на веригата от типа „Направи си сам“ Praktiker името на марката може да живее.

Брандът е обявен за продажба, заяви Холгер Фоскул, говорител на синдика Кристофър Сийгон, потвърждавайки материал на германското икономическо списание Wirtschaftswoche. През тази седмица се очаква да започне и самият процес на продажба.

Според информацията на бизнес списанието много заинтересовани вече за заявили интереса си пред администратора. Но цената на марката е трудно прогнозируема. Брандът бил известен и разпознаваем, но имиджът не е добър. Преди всичко, рекламното послание „20 на сто отстъпка на всичко" е помогнало за това името да се свързва с агресивни предложения за дискаунтъри.

Затова според запознати е малко вероятно конкуренти от същия сектор да придобият марката. Като възможни кандидати според Wirtschaftswoche се спрягат по-скоро ценово агресивни онлайн търговци.

В края на февруари стана ясно, че "Видеолукс Холдинг", собственик на веригата за техника "Технополис", е подписал предварителен договор за покупката на българското поделение на веригата Praktiker.

Малко по-рано германската група започна да излиза от Румъния, след като нае румънски синдик, който да продаде операциите ѝ в северната ни съседка. 

Германският собственик продава бизнеса си на всички пазари, където присъства, след като миналата есен влезе в процедура по несъстоятелност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още