IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция обмисля забрана на служебните разговори и мейли след 18.00 ч.?

Стъпката е част от опитите за защита на 35-часовата работна седмица в страната, на която се радваха французите преди навлизането на смартфоните

20:24 | 11.04.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Франция обмисля забрана на служебните разговори и мейли след 18.00 ч.?

Ново трудово споразумение във Франция ще забранява използването на служебни телефони или отговарянето на мейли от шефа след 18.00 часа, показва публикуван доклад, цитиран от MarketWatch.

Стъпката е част от опитите за защита на 35-часовата работна седмица в страната, на която се радваха французите, докато смартфоните не позволиха на енергични и амбициозни началници, или такива, които просто не ги свърта, да тормозят подчинените си по всяко време на денонощието.

Според Guardian споразумението касае френските поделения на Google, Facebоок, Deloitte и PwC, но не става ясно как точно ще се съблюдава спазването на забраната.

Напоследък френската антипатия към електронните устройства ескалира. В сряда президентът Франсоа Оланд забрани използванет на мобилни телефони по време на заседания на кабинета.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
Не много точно казано, НО смисълът е този!Нормалните европейци желаят УСТОЙЧИВИ доходи, осигуряващи издръжка и живот на семейство/такси, храна, облекло, почивка, хоби, сервиз и прочие/,а НЕ постоянно ПОКАЧВАЩИ се ДОХОДИ водещи до огромно състояние.Все пак живеят в нормално среда с приятели и семейства, пътувайки и разглеждайки света, въпреки БГ съжденията, че са огромни сухари.Е да не се понапиват ежедневно с традиционните простотии, но залите за театри, изложби, забележителности, концерти и други, гъмжат от хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
MZ/X
преди 10 години
От Америка, Китай, Япония и дори от България погледнато подобни забрани намаляват конкурентноспособоността и доходите, но за повечето европейци качествената почивка и спокойната работа повишават повече стандарта на живот от колкото по високите доходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
eboyanov
преди 10 години
тези забраниха жените в с*екса, сега забраняват и технологиите. скоро ще забранят и строителството на имоти и ще се върнат в пещерите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още