IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До юни ЕС ще има план за намаляването на енергийната си зависимост

Мерките ще бъдат изготвени от Газовата координационна група на общността

11:03 | 09.04.14 г. 1
До юни ЕС ще има план за намаляването на енергийната си зависимост

До юни 2014 година Газовата координационна група ще трябва да извърши задълбочен анализ на енергийната сигурност на Европейския съюз и да изготви план за намаляване на енергийната зависимост на общността.

За това се договориха представителите на групата и енергийният комисар Гюнтер Йотингер по време на заседание на експертната група.

За да изготви тези анализи, групата ще се запознае със състоянието на доставките в различните държави в краткосрочна и средносрочна перспектива.

Газовата координационна група е съставена от експерти, предложени от правителствата на отделните държави в общността и европейски асоциации. Организацията беше създадена по силата на Регулацията за осигуряване на газовите доставки. Целта е да бъде координирана дейността на отделните държави по отношение на сигурността на доставките на природен газ.

Нуждата от план за намаляване на енергийната зависимост на ЕС беше отчетена по време на заседанието на Европейския съвет през март. Тогава лидерите на общността обсъждаха ситуацията в Украйна и възможните заплахи за доставките на природен газ от Русия, в случай на задълбочаване на кризата. 

Още за конфликта по оста Брюксел-Москва вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
deant
преди 10 години
ЗНачи момчета, да чакаме сериозен натиск в/у нас за шистовия газ. То и затова се отвори темата последните дни сигурно. Така ще е до средата на лятото, както пише по-горе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още