IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания ще загуби работни места, ако излезе от ЕС, предупреждава политик

Проевропейският лидер на Либералдемократическата партия Ник Клег и евроскептикът Найджъл Фараж размениха остри реплики

16:18 | 03.04.14 г. 2
Великобритания ще загуби работни места, ако излезе от ЕС, предупреждава политик

Великобритания ще загуби работни места и влияние в глобален план, ако напусне ЕС, заяви в разгорещени дебати за бъдещето на страната проевропейският лидер на Либералдемократическата партия Ник Клег.

Той и опонентът му - евроскептикът Найджъл Фараж, размениха остри реплики, свързани с политиката към имигрантите, както и по други важни въпроси.

Клег обвини Фараж, че има „опасни фантазии“ и лош нрав. След тази вметка заместник-премиерът заяви, че исканията на партията за независимост на Великобритания за отделяне от Европейския съюз са, меко казано, абсурдни.

Според Клег ако Великобритания се изолира, каквото е желанието на Фараж, ще се стигне дотам, че страната няма да има приятели, работни места и влияние в международен план. По думите на Клег няма нищо лошо в съвместната работа с други държави, тъй като този процес помага на икономиката да бъде по-силна.

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство Фараж обвини опонента си в лъжа, подчертавайки, че от свободното движение на хора в Европа най-много ще пострадат работещите във Великобритания.

Фараж смята, че, когато страната се отдели от Европейския съюз, стъпката ѝ ще бъде последвана от много други държави, които ще се „освободят от този икономически затвор“.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Странно защо Клег и Камерън дойдоха на власт с обещанието за референдум, и след това го отложиха (с елементи на отменяне) за следващия им мандат.Защо политиците ако са толкова сигурни в правотата си не направят референдума?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
ЕС икономически затвор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още