IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС обсъжда икономически санкции срещу Русия

Засега обаче не всички страни са дали съгласието си за този ход

11:12 | 20.03.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕС обсъжда икономически санкции срещу Русия

Лидерите на страните членки на Европейския съюз (ЕС) се събират днес в Брюксел, за да обсъдят налагането на икономически санкции срещу Русия във връзка с Кримския въпрос.

След като Крим беше анексиран от Москва все още не е намерено твърдо решение за отговора на ЕС.

Налагането на икономически санкции става все по-вероятно на фона на задълбочаването на кризата, заявиха дипломатически източници.

ЕС и САЩ разкриха, че планират нов пакет от мерки, въпреки че по-рано наложиха визови забрани и замразиха авоарите на висши руски представители.

Очаква се днес и утре Европейският съвет да обсъди предприемането на новите санкции срещу Москва, макар че не всички страни са дали съгласието си за подобен ход.

Дипломатически източник, пожелал анонимност, заяви, че условието за налагането на икономически ограничения срещу Русия, утвърдено от държавните и правителствените ръководители на ЕС в началото на месеца, бе руската страна да дестабилизира допълнително положението в Украйна. Според дипломата анексирането на Крим реално е довело до дестабилизация. 

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Това което показа Русия на света е че вече е в състояние да се грижи за тези които и се доверят. Какво направи за своя член Кипър Европейския съюз и НАТО? Все твърдят че са съюзи от РАВНОПРАВНИ членове!? Така ли е наистина?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
"И ивицата Газа поиска да се присъедини към РусияИнициативна група ще изготви предложение за референдум за влизане в състава на Руската Федерация"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
В същото време в Киев демократизацията върви с пълна сила! Ето как се иска оставката на директора на националната телевизия на Украйна:http://***.youtube.com/watch?v=fSOF8ZB1SQgПредполагам по този начин се налагат евроатлантическите ценности навсякъде в обсега на новата власт, но не винаги видеоматериали се изхлузват в мрежата. Пичовете отначало се гордееха с действията си и пускаха наред, както *** в Сирия, ама после явно спонсорите ги сръгаха в ребрата и потокът от филмиран героизъм рязко намаля! Нали ЕС се кани в тяхна чест да подложи повереното му народонаселение на поредната икономическа секира - едновременно санкции срещу Русия с неясни щети за едва мърдащата европейска икономика и изхранване на нови 45 млн. гърла, та трябва да се мисли и за общественото мнение... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още