IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Италия одобри съкращения на данъците за 10 млрд. евро

Мярката ще обхване средната класа, както и хората с най-ниски доходи, облекченията ще се компенсират с други икономии и допълнителни заеми

21:31 | 12.03.14 г.
Правителството на Италия одобри съкращения на данъците за 10 млрд. евро

Правителството на Италия е одобрило съкращения на данъците върху доходите на стойност 10 млрд. евро, съобщи премиерът Матео Ренци, цитиран от Ройтерс.

Мярката ще обхване средната класа, както и хората с най-ниски доходи.

Облекченията ще бъдат компенсирани с други съкращения на разходите и допълнителни заеми от пазарите на фона на спада на доходността по италианските облигации.

Предстои да бъде одобрено и 10-процентно намаление на регионалния бизнес данък в Италия. То ще бъде финансирано с увеличение на таксите върху финансовите инструменти, с изключение на държавните облигации, които са изключително популярни сред италианците.

Матео Ренци коментира, че Европейският съюз (ЕС) ще оцени усилията на Италия да се върне към устойчив растеж и да създаде работни места.

Премиерът на страната обеща също така, че ще спази законоустановения лимит на бюджетния дефицит. “Ще уважаваме поставените от ЕС граници”, коментира той.

Според прогнозите на правителството бюджетният дефицит на Италия тази година ще се свие до 2,5% от брутния вътрешен продукт. По думите на Ренци това ще позволи на управляващите да увеличат някои разходи без да се нарушава “тавана” на дефицита от 3%, наложен от Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още