IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матео Ренци спечели финалния вот на доверие

Новото правителство получи одобрението на 378 депутати от долната камара на парламента

09:42 | 26.02.14 г.
Матео Ренци спечели финалния вот на доверие

Премиерът на Италия Матео Ренци спечели финалния вот на доверие, след като обеща да осъществи амбициозни реформи и да „революционизира“ икономиката, предаде Ройтерс.

Долната камара на парламента одобри новото правителство с комфортно мнозинство - в подкрепа на премиера и кабинета гласуваха 378 депутати.

Ренци заяви, че са необходими радикални стъпки за преобразуване на икономиката, която буксува през последните 15 години, както и за възстановяване на доверието на гражданите в политиците.

„Новата страница от историята на Италия предстои да бъде написана“, посочи Матео Ренци пред долната камара на парламента.

По-късно в телевизионно интервю италианският премиер обясни, че до 15 дни ще представи законодателни изменения, с които да деблокира 60 млрд. евро за изплащане на просрочените задължения на публичната администрация.

Той посочи също така, че намаляването на данъчното бреме за работодателите може да дойде от орязване на социалните вноски.

Пред депутатите Матео Ренци обеща да опрости данъчната система. Той подчерта, че предстоящото председателство на Европейския съюз (ЕС) е „гигантска възможност“ Рим да подчертае ключовата си роля като една от водещите държави в общността.

Засега обаче Ренци не е предложил конкретни мерки за свиване на бюджетния дефицит в установените в ЕС граници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още