IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизират митническата политика на ЕС с договор за 83 млн. евро

Целта е да се премине към изцяло електронна митническа среда до края на 2020 г.

18:40 | 21.02.14 г.
Модернизират митническата политика на ЕС с договор за 83 млн. евро

Международен консорциум с водещ партньор Intrasoft International спечели рамков договор на стойност 83 млн. евро към Генерална дирекция „Данъчно облагане и митнически съюз“ на Европейската комисия, съобщиха от компанията.

Договорът се отнася до прилагането на новата митническа политика на ЕС, както и до усъвършенстването на софтуерни приложения за следващите 8 години. По-конкретно, Intrasoft International ще предостави технически спецификации, усъвършенстване, обслужване и поддръжка на IT системи под ръководството на дирекцията.

Консорциумът включва също ARHS Developments SA и Sword Group S.E. Предвижда се първоначално проектът да продължи 5 години, но впоследствие може да бъде подновяван до 3 пъти, със срок от 12 месеца.

„Целта е да се модернизира европейското митническо законодателство и да се премине към изцяло електронна митническа среда до края на 2020 г.“, коментира Атанасиос Котсис, главен изпълнителен директор на Intrasoft International.

Генерална дирекция „Данъчно облагане и митнически съюз“ осигурява обширно портфолио от трансевропейски ИТ системи и услуги на държавите членки, търговските предприятия, гражданите, както и на вътрешните служби на Комисията.

В края на 2013 г. Европейският съюз прие Обединен потребителски кодекс (UCC), който да замени настоящия. Това е ново рамково законодателство на ЕС в областта на митниците, които 28-те държави членки на ЕС трябва да прилагат. Кодексът е предназначен за подобряване и опростяване на митническото законодателство и процедури, последвалото хармонизиране за вземане на  решение, както и улесняване на бизнеса и митническите служители в целия ЕС, с цел преход към електронна митническа среда.

Intrasoft International е европейска ИТ компания с над 1600 служители, базирана в Люксембург. Компанията оперира в 17 страни. В България се представлява от Интрасофт Интернешънъл България ЕООД. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още