IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС спря преговорите с Швейцария за участието ѝ в научните програми

Вече са замразени и преговорите за трансграничното енергийно споразумение между ЕС и алпийската страна

12:53 | 17.02.14 г. 9
Автор - снимка
Редактор
ЕС спря преговорите с Швейцария за участието ѝ в научните програми

Европейският съюз (ЕС) прекрати преговорите с Швейцария за участието на страната в научни и образователни схеми заради резултатите от вота за ограничаването на имиграцията, предаде Ройтерс.

Ходът на Брюксел идва след като швейцарските власти обявиха, че заради резултатите от референдума няма да могат да подпишат пакт за пазара на труда с най-новия член на европейската общност – Хърватия.

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу вече предупреди Швейцария, че решението да наложи квоти за имигранти и от Западна Европа ще има сериозни последствия за връзките между Брюксел и Берн.

Свободното движение на хора е един от фундаменталните принципи на ЕС, а Швейцария е подписала всички европейски договори за свободен пазар на труда с Брюксел. Единствено за граждани на новите държави-членки действат имигрантски квоти от 2012 г.

Еврокомисията съобщи, че прекратява преговорите с Швейцария за участието ѝ в Horizon 2020 на стойност 80 млрд. евро и Erasmus+ на стойност 14,7 млрд. евро за периода 2014-2020 г.

Вече са замразени и преговорите за трансграничното енергийно споразумение между ЕС и алпийската страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Ако ти намериш това което аз "гледаМ/четА" от интернет съпоставимо и еквивалентно с моите коментари, ще приема предположението ти за вярно! - защото за да твърдиш това, то трябва да си запознат освен с теориите в интернет, то и с "МОЕТО РАЗБИРАНЕ" за това как е устроен света!!В противен случай е обикновенна клевета - а мотивите да го правиш са ми под достойнството да коментирам ;))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 5
rainmaker
преди 10 години
не виждам какви велики разкрития очакваш от човек които гледа/чете разни конспиративни глупости из нета и си мисли че е разбрал как е устроен света. просто не казва нищо конкретно защото повечето от тези теории са смехотворни... а така като пише загадачно някои му се вързват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
аз го споделям чрез ВАС непрекъснато! Ползвам вашата логика и чрез корекции на "неправилно" (чрез проверка и промяна на аксиомните допускания за анализ с реалността) Вие го разбирате сами! Идеята е "аксиомните допускания за анализ" да отговарят на абсолютната реалност, а не на ТВ-реалността! Но противоречията се намират изключително лесно... - това е много по-лесен за Вас процес, отколкото да ви уча на всичко което знам!Например: "САЩ правят всичко в своя полза!"ОК, ама ФЕД осигурява (цялото парично предлагане)+(контрола му)+(манипулиране на изцяло не-свободна икономическа среда -> QE), та оттук следва ,че САЩ са зависими изцяло от ФЕД, а той е частен! Значи цялата свобода на САЩ е подчинена на ФЕД => не са свободни!Разбира се че нещата не са толкова прости и за замазване на процеса е направено "ръководството на ФЕД" да се избира от правителството... но това няма никакво значение след като и по определение "като институция е независим от американското правителство"!!и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
Страхотна статия. ЕС разговаря с Швейцария по метода - дай си ми куклите, на ти си парцалките. Ако някой все още си мисли, че влизането в Европейския съюз е доброволно, значи е много голям идеалист. Колкото и да ми се иска да пътувам свободно в Швейцария няма как да не призная, че вътрешното законодателство си е вътрешна работа за всяка държава. Истината е, че проблемът ЕДВА ЛИ е свободното движение на хора. Надали са се загрижили толкова много европейците за бедните имигранти, та чак ТОВА ДА Е ПРИЧИНАТА за налагане на ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ на Швейцария, което поставя тази страна в една графа с Иран, Сирия, а може би Северна Корея и Куба. Друга ще да е причината, другааа ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
d333
преди 10 години
iivanoff, не можеш или не искаш да споделиш какво мислиш за бъдещето?Сериозно те питам, какво мислиш ще стане в следващите 5-10 години?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Ха, Ха... ти сега искаш да ме направиш известен :)))))))))))))))))))Какво е станалО или дори какво ставА не е особенно интересно, тъй като определено ниво на интелект позволяват чрез определен анализ да се определи!Интересното е после - какво ЩЕ стане!! А това не мога да го напиша просто така ;)))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Писах това и под друга новина:Аз ти предлагам да напишеш статия по въпросите с лъжите около глобализацията и ЕС и да я дадеш на редакцията на Investor.bg да видим дали ще я публикуват.Изказа трябва да е доста по-различен но мисля че това не ти е никакъв проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Местните проводници искат да "откънат" яко за себе си и за по-продължително, но печатарите не дават а само вземат! А и плана напредва и времето окъсява... - ако местните не се сетят да ипотекират маймуните, то ще им сготвят срифф на стандарта надскачащ маймунския праг на търпимост... за да се Осетят! А и световния НАП+МВР (извън европа) ще им спре приходите ("изтекло" СД) и намали ликвидността (блок на депозитите) в името на "справедливостта"! Не че и тези нямат поне 2 хода да изберат, но и риска расте непропорционално след всеки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
MZ/X
преди 10 години
Да им въведат визи, мита и т.н. и след това нека пак да питат швейцарците искат ли да имат споразумение с ЕС или не искат :) ЕС може без Швейцария, но швейцарците без ЕС трудно ще се оправят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още