IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Смесена сесия за европейските акции

Индексите се колебаеха на фона на разочароващите корпоративни отчети в Европа и възстановяването на американските акции

19:20 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Смесена сесия за европейските акции

Акциите на Стария континент завършиха смесено днешната сесия, след като се колебаеха през деня на фона на разочароващите корпоративни отчети в Европа и възстановяването на американските акции след силния спад вчера, предава CNBC.

Британският FTSE-100 отстъпи с 0,2% до 6 456 пункта, въпреки оптимистичните данни за строителството на Острова, които показаха, че PMI индексът в сектора за януари е достигнал 6,5 годишен връх. 

Германският DAX спадна с 0,6% до 9 128 пункта, а френският CAC 40 прибави 0,2% до 4 117 пункта.

Испанският IBEX 35 се търгува с повишение от 0,3% до 9 754 пункта, след като данните за заетостта в страната показаха, че безработните в страната през януари са нараснали с 2,4% на годишна база, което обаче представлява намаляващ темп. 

Акциите на британската петролна компания ВР се понижават с 0,3%, след като тя отчете по-слаба тримесечна печалба и обяви, че ще увеличи провизиите за разлива в Мексиканския залив от 2010 г. с 200 млн. долара.

Книжата на ARM Holdings спаднаха с 10%, след като базираният във Великобритания дизайнер на чипове регистрира голям спад на тримесечната печалба.

Акциите на британския онлайн супермаркет Ocado се понижиха с 2,3%. Компанията обяви, че продажбите й са нараснали със 17% през миналата година, но бе съобщено за напускането на един от основателите й – бившият банкер от Goldman Sachs Джейсън Гисинг.

Книжата на швейцарския банков гигант UBS поскъпнаха с 5,4%, след като компанията обяви нетна печалба за последното тримесечие на 2013 г. доста над очакванията на анализаторите, подкрепена от данъчно облекчение. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още