IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на DONG Energy предизвика правителствена криза в Дания

Шестима министри напуснаха правителството заради скандалната сделка

14:48 | 31.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбата на  DONG Energy предизвика правителствена криза в Дания

Шестима министри в Дания напуснаха правителството на премиера Хеле Торнинг Шмид, заради скандала с продажбата на електрическата компания DONG Energy на група инвеститори, сред които и американската Goldman Sachs.

Шестимата напуснали са членове на Социалистическата народна партия, която реши да се оттегли от управляващата коалиция, тъй като според нея националният енергиен концерн трябва да продължи да се управлява от държавата.

По-рано през деня датската Комисия за парламентарни финанси одобри решението за продажбата на пакета с акции на най-големия енергиен концерн на страната.

Самата Торнинг Шмид настояваше за сключването на сделката на стойност 1,5 млрд. долара.  Goldman Sachs ще получи право на глас в замяна на своята инвестиция.

Политически анализатори обаче прогнозират, че кабинетът ще успее да се закрепи на власт с помощта на двете партии, които влизат в него, като по този начин няма да се стигне до предсрочни избори.

Останалите водещи новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
Явно маймуните са по-чувствителни там, и е трябвало да им контролират напрежението с Оставки!... на пързалката са!http://***.infostock.bg/infostock/control/news/details/51937 - Прочетете и коментарите под статията!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още