IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Philips останаха под очакванията

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации на дружеството за последната четвърт на 2013 г. обаче надвиши очакванията на анализаторите

10:07 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на Philips останаха под очакванията

Продажбите на технологичната компания Philips за четвъртото тримесечие на 2013 г. останаха под очакванията на експертите. Въпреки това холандското дружество осигури дивидент в размер на 0,80 евро на акция, съобщава CNBC.

Приходите на компанията за последното тримесечие на миналата година достигнаха 6,80 млрд. евро, което е под очакваните от пазарния консенсус 6,84 млрд. евро.

Година по-рано, през четвъртото тримесечие на 2012 г. продажбите на Philips достигнаха 6,76 млрд. евро.

"Четвъртото тримесечие на 2013 г. бе нов добър период за Philips въпреки предизвикателната икономическа среда и валутните колебания", заяви след оповестяването на резултатите изпълнителният директор на холандската компания Франс ван Хутен.

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации на дружеството за периода от своя страна надвиши очакванията на анализаторите, достигайки 884 млн. евро. Година по-рано компанията отчете загуба от 50 млн. евро.

Допълнителна информацията за предложения дивидент ще бъде представена на събранието на акционерите на дружеството, което ще се проведе на 1 май.

Вторник ще е сред натоварените дни за корпоративния сектор както в Европа, така и в САЩ. Началото на отчетността даде германската инженерна фирма Siemens, която отчете ръст от 20 на сто на нетната печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още