IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank отчете изненадваща загуба

Загубата за тримесечието възлиза на 1,15 млрд. евро, като банката изтъкна разходите за съдебни спорове и преструктурирания

11:15 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Bank отчете изненадваща загуба

Deutsche Bank отчете изненадваща загуба за последното тримесечие на миналата година, след като публикува резултатите си по-рано от очакваното, съобщава ВВС. 

Загубата за тримесечието възлиза на 1,153 млрд. евро, като банката посочва, че разходи за съдебни спорове и преструктурирания са повлияли значително на финансовото й представяне.

Съдебните разходи са достигнали 528 млн. евро за периода, докато приходите на банката са спаднали с 16%.

Акциите на Deutsche Bank спадат с 4,2% в началото на днешната търговия във Франкфурт, след като приключиха миналата седмица на борсата в Ню Йорк с понижение от 3%.

През последната година най-големият германски кредитор имаше сериозни проблеми. През декември банката се съгласи да плати 1,4 млрд. евро, за да уреди иск на федералната агенция за жилищно финансиране в САЩ.

Агенцията обвиняваше Deutsche Bank, че е нарушила щатски и федерални закони при продажбата на финансови продукти, обезпечени с ипотечни заеми на Fannie Mae и Freddie Mac в периода 2005-2007 г.

Също през декември банката бе сред шестте финансови институции, глобени с 2,3 млрд. долара от Европейската комисия, след като бяха признати за виновни в съгласуването на два глобални лихвени бенчмарка. На Deutsche бе наложена най-тежката глоба – 725 млн. евро.

За цялата минала година банката е заделила 2,5 млрд. евро за различни съдебни искове.

Главните изпълнителни директори на Deutsche Bank Юрген Фичен и Аншу Джеин заявиха, че са уверени в постигането на целите на банката за 2015 г., макар че очакват 2014  да е година на още предизвикателства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още