IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рахой привлича инвеститори в САЩ

"Инвестирайте в Испания", призова испанският премиер

11:15 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Рахой привлича инвеститори в САЩ

Посещението на испанския премиер Мариано Рахой в САЩ има не само политически и дипломатически цели, но и е възможност за привличане на много нови инвеститори.

В рамките на визитата си той се срещна с представители на бизнеса и изтъкна предимствата на страната си, особено след като данните от последните месеци показаха, че Испания върви към икономическо възстановяване.

„Инвестирайте в Испания“, призова министър-председателят в свое изявление. Той подчерта, че САЩ са номер едно в чуждите инвестиции в родината му, а самите инвеститори са доволни от резултатите, които постигат в европейската страна.

Според него щом всичко за тях се развива добре, няма причина това да не се случи и на онези, които тепърва ще започнат бизнес в Испания.

Рахой твърди, че сега е моментът, в който американците трябва да стъпят сериозно на испанския пазар, тъй като имат възможност да спечелят по-добри стартови позиции преди споразумението за свободна търговия между САЩ и ЕС да влезе в сила.

Последните данни за Испания показват, че през последното тримесечие на 2013 г. икономиката на страната е нараснала с най-бързия си темп от почти шест години насам. Това подхранва надеждите, че държавата най-сетне поема по пътя на възстановяването.

Освен това вече има достатъчно сигнали, че се засилва и доверието в икономиката, а инвеститорският интерес се завръща.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още