IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оптимистична прогноза за германската икономика

Според кьолнския икономически институт пред немското стопанство отдавна не са се разкривали толкова добри перспективи

14:34 | 28.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Оптимистична прогноза за германската икономика

Оптимистична прогноза за развитието на германската икономика през 2014 година публикува Институтът за германско стопанство в Кьолн. Предвижда се и значително намаляване на безработицата.

Оптимизъм, какъвто от дълго време не е имало, така обобщава своя анализ Институтът след детайлно проучване на 48 икономически отрасъла, от които 34 се очаква да отбележат значителен ръст идната година. Това са преди всичко строителството и машиностроенето, като значителен ръст се очаква при машиностроенето поради нарасналия брой поръчки от китайския и американския пазари.

Германският износ се очаква да отбележи нов рекорд, се посочва в анализа на кьолнския институт, а сериозен фактор за подобряване на икономическата конюнктура е излизането на страните от Еврозоната от кризата.

Икономическият растеж от почти 2% е стойност, която надхвърля прогнозите на федералното правителство за ръст на БВП от 1,6%. Представяйки анализа директорът на Института заяви, че от доста време пред германската икономика не са се разкривали толкова добри перспективи. 

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Сигурно имат основание, но се чувства позитивизмът, който поставят икономистите на преден план. При нас е тъкмо обратното. Ако положим усилия, може да има забележим успех през следващата година, но има злостни сили, които не желаят нацията да се обедини окобо обща кауза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още