IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бавария иска да си върне талантите

Министерството на икономиката на провинцията провежда специална инициатива за привличане на германски специалисти, които работят в чужбина

14:41 | 26.12.13 г.
Бавария иска да си върне талантите

Министерството на икономиката на най-богатата германска провинция – Бавария, предприе инициатива за привличане обратно на германски инженери и специалисти, които работят в чужбина.

Германската икономика изпитва остра нужда от висококвалифицирани кадри, а в чужбина, главно Швейцария, Австрия, САЩ, Канада и Австралия, работят над три милиона германски специалисти, съобщава БНР.

Баварските власти обещават сега на своите съграждани, ако се върнат обратно в родината си, не само да получават по-високи заплати, но и да устроят децата им в по-добри училища и университети, да осигурят работа на съпругите или съпрузите им и да им помогнат във всички формалности по връщането им у дома.

Министерството на икономиката на Бавария организира в страните с най-много баварски имигранти баварски вечери, за да предизвика носталгия сред баварската имиграция и желание за връщане в родината.

Бавария се нуждае от интелигентни умове - се казва инициативата за връщане на германските специалисти от чужбина. Недостигът на висококвалифицирани специалисти коства на германския бизнес загуби от 30 милиарда евро годишно, според консултантска компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още