IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия не се стреми към хегемония

В годишната си реч руският държавен глава разкритикува косвено политиката на САЩ

13:08 | 12.12.13 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Путин: Русия не се стреми към хегемония

Русия не се стреми към регионална или световна хегемония, но ще защитава своите основни ценности и интереси, заяви руският президент Владимир Путин в годишната си реч.

Той увери, че Русия ще продължава да зачита суверенитета и стабилността на други държави.

Путин не спомена директно САЩ в речта си, но се позова на военните действия на Вашингтон в страни като Афганистан, Ирак и Либия. Той косвено разкритикува Съединените щати, подчертавайки, че Русия не се стреми да бъде суперсила и да учи другите как да живеят.

Руският президент използва годишната си реч, за да заяви, че финалното решение за уреждането на ядрения проблем в Иран трябва да гарантира неотменимото право на Техеран да развива с мирни цели атомната си енергетика, както и сигурността на всички страни в региона, включително Израел.

Путин обясни, че няма да позволи на никого да постигне военно превъзходство над Русия, заявявайки, че Москва "ще отговори на всички предизвикателства".

Относно вътрешната политика държавният глава обяви отмяна на изборите на кметове на градовете и тези за общински съветници.

Той подчерта, че икономиката на страната трябва да стане по-прозрачна. Путин лансира идеята за новите предприятия да важат петгодишни данъчни облекчения.

Какво каза руският президент за проблемите с имиграцията и здравеопазването вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
изобщо не си разбрал за каква обич става въпрос - ползвам твоето определение за "любов" /прочети си постовете под моя отговор/ - и както виждаш е в кавички... значи не става въпрос за любов а обратно - Ето: "Следвайте съветите ми и обичайте европейците и американците"та аз затова употребих - тези които "обичаш" (ползвам твоите термини и твоята гледна точка - винаги правя така , когато обяснявам нещо, за да ме разбере събеседника по-лесно)А с това - "разбира се за да ги "заобичаш" още повече" - подчертавам, че ако ме разбереш, ще ги намразиш още повече /заобичаш е в кавички пак/ ... а за субективизма -> има много хляб да употребиш до моето анти-субективно ниво :))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
можем да минем и на лични съобщения по някои въпроси. Там и обемът е по-голям, а и *** не са толкова строги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
Мммм, дано не си ме разбрал погрешно. Аз не "обичам" магазинера, който ми продава стоките срещу пари. Но не го и мразя. Обичта и омразата (особено в случай на търговски взаимоотношения) са много субективни чувства, а аз не обичам субективизма, защото той пречи на реалните преценки. Мисленето ми не е чак толкова грешно, щом все пак съм уцелил първоначалната посока, в която тръгват парите ни. За мен в случая беше важно, че тези пари така или иначе напускат страната, а къде точно отиват по-натам... обема на коментарите тук все пак е ограничен. Какво се случва по-нататък с парите наистина е истински интересният въпрос. Но това са неща трудновъзприемащи се от широката публика. На мен даже ми е трудно да обясня на някои хора, че парите не са за еднократна употреба. Мнозина си мислят, че след като си похарчат парите те "изчезват" и изобщо не могат да си представят какво се случва с парите след като са ги похарчили. А то е най-важното, интересно и значимо в случая. Но за да не спамим ако искаш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"Продават ни газ, петрол и ядрено гориво и искат да си плащаме за това. Каква наглост само........ядреното гориво ИЗЦЯЛО идва от Русия, така, че във всички случаи част от парите ви заминават натам. ........ " - грешно мислене /ограничено/ - много самодоволно споделяш общата манипулация, нестигайки и до средата на "пътя на движението на парите"! - тези пари минават УЖ за и през Русия и заминават дирекшън за "другаде"!... провери бързи и после дълго помисли пак отначало... и не се ужасявай ако мислейки ДОстигнеш пак до тези които "обичаш" /разбира се за да ги "заобичаш" още повече/, но ще те успокоя, че и това не е края на "движението"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Захапала ти е на тебе лявото полукълбо! хаха Там някъде трябва да се намират онези неща, с който да можеш да различиш интереси от хегемония... хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
bgMan
преди 10 години
Що тогава така агресивно е захапала България, Украйна, Сърбия, Молдова, Приднестровието, Грузия, Сирия, Северния полярен кръг....?Щом не се стреми към хегемония защо ли се меси във вътрешните работи на ненормално много други страни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още