IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daily Mail: Британците са готови на противопоставяне с ЕС заради трудовия пазар

Българите и румънците ще попречат на младите британци да намерят работа, заявяват участници в проучване

21:10 | 22.11.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Daily Mail: Британците са готови на противопоставяне с ЕС заради трудовия пазар

64% от британците са на мнение, че Великобритания трябва да поеме риска и да се противопостави на Брюксел по отношение на отварянето на трудовия пазар за българи и румънци. Това сочи проучване на британското издание Daily Mail.

82% от участвалите в анкетата настояват правителството да удължи забраната граждани на България и Румъния да имат свободен достъп до работните места в страната. От 1997 година насам във Великобритания са влезли 2,5 млн. имигранти.

Много от британците обаче са на мнение, че властите не са ги информирали достатъчно добре за последствията, сочат още данните от проучването.

На 1 януари 2014 година отпадат всички ограничения за свободно движение на български и румънски работници в рамките на ЕС. Във Великобритания обаче в последните месеци се засилва съпротивата на обществото към отварянето на трудовия пазар.

Правителството се опита да обясни, че отказ би станал причина за сериозни санкции от страна на Брюксел. Обществото обаче явно е готово да поеме риска. Само 5% от анкетираните смятат, че страната трябва да се съобрази с изискванията на европейското законодателство. Още повече като се има предвид и тромавата процедура за осъждане на страната.

Основното опасение е, че работниците от България и Румъния ще попречат на младите британци да си намерят работа. В момента само предприемачи и нискообразовани работници за селското стопанство намират радушен прием на Острова, отбелязва още Daily Mail.

Освен за трудовия пазар имигрантите ще поставят под натиск и социалната система, заявяват 85% от участвалите в проучването. Те се опасяват от натиск върху училищата, болниците и имотния пазар.

На този етап няма конкретни данни колко имигранти от България и Румъния ще поискат да работят във Великобритания. Неофициално анализаторски компании прогнозират към 70 хил. души годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Субективно погледнато и маймуните имат право да ме определят!Обективно погледнато мнението им няма никакво значение :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
lordrad
преди 10 години
От Вас по голяма *** не съм срещал в инвестор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
ДА ,де, ама субективно погледнато те са по-добрите маймуни от насссс !!и понеже субективизма е определящ в мисленето и мечтите на определящите мисленето на маймуните, то той е основен за определяне на битието и от там на обективността!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
chris_vicom
преди 10 години
То и без това никой не иска да вземе на работа младите гнусни английски пияндета и наркоманчета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Ще ми се противопоставят - маймуни! Наподписано всичко от тяхно име, пък несъгласни после!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още