IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС подканва Германия към промени в бюджета

Европейската комисия обяви препоръки за промени в бюджетните планове на страните членки

16:24 | 15.11.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕС подканва Германия към промени в бюджета

Германия не се е вслушала в препоръките на Европейската комисия за регулиране на структурните си дисбаланси, заяви икономическият отдел към Европейския съюз в петък, цитиран от MarketWatch.

Заедно с одобряването на бюджета за 2014 г. на най-голямата европейска икономика, изпълнителният орган на ЕС препоръча на новото правителство да изготви актуализиран такъв. Предложението идва като резултат от новата практика за бюджетен надзор, изпълнена за първи път тази година.

Европейската комисия оцени бюджетните планове на страните членки в зависимост от това дали изпълняват предварително зададени цели, след извършването на надзора. Резултатите от него ще бъдат обсъдени на 22-ри ноември в Брюксел.

Втората по големина европейска икономика – френската – която беше следена изкъсо от комисията, също получи зелена светлина, въпреки че характеристиката на бюджета ѝ „не оставя място“ за отклонения и „предначертава ограничен напредък“. Както Германия, Франция също получи препоръки относно бюджетната си структура.

Италианският бюджет за следващата година пък крие риск от превишаване на предварително договорения таван на дълга, поради което Европейската комисия апелира към италианските власти да „предприемат нужните мерки“ това да не се случва. Правителството в Рим обаче няма да има възможността да използва така наречената „инвестиционна клауза“. Според нея държавните инвестиционни разходи не се включват в паричния баланс на страната, ако дефицитът и дългът ѝ намаляват и са в границите на европейските стандарти.

Комисията обяви, че Холандия, Австрия, Белгия, Естония, Литва, Малта, Словакия и Словения се вписват в тези граници за 2013 г., но предупреди Финландия, Малта, Люксембург и Испания, че трябва да преразгледат бюджетите си за 2014 г., за да са сигурни, че ще  спазят изискванията и следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Следващата стъпка е просто бюджета да се спуска от отгоре от Брюксел, без коментари и без нищо. Смятам, че до 5 години ще е факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още