IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейският комисар по търговията е обвинен в укриване на данъци*

Карл де Гухт трябва да внесе в белгийската хазна 900 хил. евро

11:39 | 08.11.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейският комисар по търговията е обвинен в укриване на данъци*

Европейският комисар, отговарящ за развитието на търговията, Карл де Гухт е обвинен в Белгия за укриване на данъци, съобщава белгийското онлайн издание DH. Обвиненията срещу него са, че не е декларирал доходи от търговия с акции и дължи данъци в размер на 900 хил. евро.

Според информацията в белгийските медии на този етап следствието отхвърли обясненията на де Гухт и ако двете страни не се разберат, каквато практика има в белгийското законодателство, делото срещу комисаря ще започне на 25-и ноември.

Това означава, че един от ключовите комисари ще бъде подсъдим само шест месеца преди изборите за Европейски парламент и края на мандата на сегашния състав на Европейската комисия. 

Темата за нарушенията на де Гухт беше засегната по време на традиционния обеден брифинг в Брюксел. Говорителят на комисията Пиа Хансен коментира, че делото не засяга функциите на комисаря и затова той ще продължи да изпълнява своите задължения. От ЕК отказаха да коментират подробности до приключване на съдебното дело по казуса. 

От 2010 година Карл де Гухт отговаря за развитието на търговските въпроси в ЕС. В периода 2009 – 2010 година той беше европейски комисар, отговарящ за развитието и хуманитарната помощ. От 2008 до 2009 година де Гухт заемаше поста вицепремиер на Белгия.

В своята политическа кариера е заемал постове като министър на външните работи, както и на търговията, избиран е за член на местния парламент.

В декларацията му за конфликт на интереси, публикувана на сайта на ЕК, е посочено, че от началото на 2005 г. не заема постове в частни компании. Комисарят е декларирал дялове в Arkmedes – Fonds, Dexia, Fortis, Merit Capital, както и в агенциите за недвижими имоти Immo Degus и La Macinaia

В последно време де Гухт намеква, че не иска да продължи своята кариера в Белгия, а да остане част от европейските институции. 

* Информацията е допълнена с изявленията на ЕК по случая

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
сега е стартирано в лек режим следното: Всички създадени с конкретна цел официални проводници, но и специално подбрани както ги описа и ти калинки (де'Груххх-льо почтенНий - неизпъняващ но налагащ, все подслушваната и определяща загубите и за двете страни Шнорхел, ...), ще бъдат все случайно хващани в нещо докато им приберат даденото, разбира се все след приключване на работата за която са наети, но не и която те си мислят че вършат /последната е различна, за да не могат да предвидят сами кога са излишни/!Защото даденото им е предложено с цел да свършат определена дейност - приемане от позицията на представител (с вменено делегирано текущо законово право да приема), на определени законова база в името на някаква цел.. .ала бала и т.н. отнемане права, но след изпълняването на която, то няма нужда даденото да стои у тях, защото пречи на "даващите" да продължават да вземат при все по-ясна и позволяваща повече вземане позиция, изградена на основата на вече изработеното от калинките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Ха, ха, ха - съгласен съм :)))) Но, уточнавам: - ти сега прескочи поне 3 нива (люспи), които ако не "приемеш безусловно" от Протоколите, ще ти трябва доста опит и лични успехи в отделяне от човешкото ...Но, времето тече, хората се променят , временните цели на системата спрямо конкретните човешки и научно-технически параметри също и както се казва - може и ти да си се спрял на правилния подход ... за анализ! защото няма как чрез случайността да обясниш неслучайното при процес, изпълняващ се в кратък интервал от време => времето издава целесъобразността!Понеже аз пърото го знам почти на изуст, но наблягам на второто... ще кажа по повод статията и коментара ти:ДА, това ще стане накрая, но до тогава трябва да се изпълнят още няколко условия, и в момента сме свидетели на изпълнение на едно от тях, а не на последното, защото за неговото осъществяване не са изпълнени всички оставащи условия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
@ivanoff, нали това беше целта - маймуните да разберат, че няма значение кой ще ги управлява - всички са ***, освен Този, който скоро ще им се покаже... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Хааахахаха! Този не ни ли въртеше пръст по некакви въпроси преди време?!Нали само нашите комунисти се занимаваха с нечестни дейности?! Я да го разследват за връзки с ДС, КГБ, БКП, БСП, ДПС... etc.!Още един кристално чист политик и демократ с нас^ани ***! Кога изметоха целата ЕК заради смрадливите изпълнения на Едит Кресон, кога се зададе поредното евро-ценностно зловоние! Ама като немат комунисти там, ся кво прайм? хаха!@ivanoff най-добре ще ви обясни процедурата: първо в политиката се допускат САМО потенциално гнилясали душици, после им се помага да се доомажат, после им се казва какво да правят, а ако нещо си поверват и забравят правилата, просто ги посочват! И да не гушат за тях, Партията винаги има нужда от некой лев! хахаНе са рекли, не са извадили мръсните чорапи и на Барозу, и на Меркел, и на Оланд и Обама, а какво да говорим за наш Боце, заради чстността на който толкова се тръшкат тука некои "колеги"... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още