IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING не оправда очакванията за размера на тримесечната си печалба

Изпълнителният директор Патрик Флин увери, че програмата за преструктуриране на финансовата група върви по план

14:15 | 06.11.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	ING е на път да приключи преструктурирането си, след като в продължение на няколко години получаваше държавна помощ. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

ING е на път да приключи преструктурирането си, след като в продължение на няколко години получаваше държавна помощ. Снимка: Ройтерс

Холандската финансова група ING не оправда очакванията за размера на тримесечната си печалба, пише CNBC. Банката е на път да приключи преструктурирането си, след като в продължение на няколко години получаваше държавна помощ.

Нетната печалба за третото тримесечие на годината възлезе на 891 млн. евро спрямо положителния финансов резултат от 844 млн. евро за същия период на 2012 г. Цифрите се разминават с прогнозите на анкетираните от Dow Jones анализатори за печалба от 1,25 млрд. евро, пише CNBC.

Изпълнителният директор Патрик Флин определи резултатите като „солидни“ и изтъкна, че банката е постигнала значителен напредък след финансовия крах от 2008 г. и увери, че програмата й за преструктуриране върви по план.

Още през 2008 г. ING се договори с холандското правителство. То предостави 10 млрд. евро на финансовата институция, с които да заздрави своя капитал. Днес ING върна още 1,125 млрд. евро от държавната помощ. 

По същото време ING стартира и вътрешните реформи, с които да получи одобрението на европейските власти за получаването на спасителната помощ. С оповестяване резултатите от междинния отчет от банката заявиха готовност преструктурирането да приключи до 2016 г. - две години по-рано от първоначалните оценки.

От компанията обявиха, че ще се разделят с поделението си ING Life Korea до края на годината. Делът на финансовия холдинг в американското й поделение също бе редуциран на 57%. Също така ING Life Japan ще бъде включено в предстоящото първично публично предлагане (IPO) на ING Insurance. Застрахователното поделение ще бъде самостоятелна компания и ще бъде преименувано на NN.

С излизането на ING Life Japan на фондовия пазар приключват плановете за преструктуриране на институцията в Азия. В Латинска Америка този процес вече е финализиран.

“Трябва да качим и европейския ни бизнес на борсата. Това е последната стъпка и възнамеряваме да я направим през следващата година“, разкри последващите намерения на ING Патрик Флин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Свилен Колев
преди 10 години
Да, това е така. Но днес по всичко личи, че интересът на инвеститорите е привлечен от напредъка на ING по отношение на програмата си за преструктуриране. Нека да си представим с колко ще поскъпне акцията, ако институцията върне по-рано предоставената държавна помощ :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Чичо Уорън
преди 10 години
Днес акцията им е +5% при положение, че "не оправда очакванията за размера на тримесечната си печалба". Представям се какво щеше да стане, ако ги бяха оправдали :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още