IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на фискалната фрагментация ще дойде след завършването на банковия съюз

Надзорът е едва първата стъпка, заяви експерт

21:15 | 24.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Краят на фискалната фрагментация ще дойде след завършването на банковия съюз

Фискалната фрагментация ще бъде оправена, когато бъде завършен банковия съюз. Надзорът в еврозоната е едва първата стъпка. "В това отношение обаче очаквам известно забавяне, защото все още има несъгласие между страните-членки", заяви пред Bloomberg икономистът от Barclays Филип Гуден.

По думите му доверието в сектора е поставено на карта. "Смятам, че това, което трябва да се направи, за да се приключи с фрагментацията, е да бъде завършен банковият съюз. Надзорът е едва първата стъпка. Трябва решение, много е важно. Но в това отношение очаквам известно забавяне, защото има все още несъгласие между страните-членки. Например, Германия не е особено доволна от предложението на Комисията, но не е в позиция да обсъжда, защото още нямат правителство в Берлин“, посочи експертът.

Анализаторът от Barclays отбелязва като интересен факт това, че идеите на Комисията се привидно се споделят от Германия. "Това е доста необичайно. Обикновено германците винаги са в лека опозиция", изтъкна Гуден.

Повече от интервюто на икономиста пред Bloomberg може да видите във видеото!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
БравУс, само да обяснят на фрагментираните, че няма да са различно богати, а ще са равно бедни след дефрагментафията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още