IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще затвърди ли ЕЦБ "бъдещите си насоки"?

Пазарните участници ще наблюдават с интерес и развитието на бюджетния казус в САЩ

09:30 | 30.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще затвърди ли ЕЦБ "бъдещите си насоки"?

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат фокусирани oсновно върху месечните заседания на част от най-големите централни банки в света – Европейската централна банка (ЕЦБ), Австралийската централна банка (АЦБ) и Японската централна банка (ЯЦБ). От особена важност за пазарите е дали банкерите във Франкфурт ще затвърдят доверието си в предсказуемите монетарни политики, или т. нар. инструмент "бъдещи насоки".

Пазарните участници ще наблюдават с интерес и развитието на бюджетния казус в Съединените щати.

През първия ден от седмицата в Нова Зеландия се очаква статистиката за издадените разрешителни за строителство – водещ индикатор за бъдещата строителна дейност. В Австралия пък ще бъдат публикувани данните за кредитирането на частния сектор.

Японските власти ще представят серия от икономически данни, в това число доклади за пазара на жилища, продажбите на дребно и индустриалното производство. Същевременно в Китай се очаква окончателния резултат от изготвяния от HSBC индекс на производствената активност.

Обединеното кралство ще представи данните за кредитирането на физически лица и ипотечните одобрения. В еврозоната пък ще бъдат оповестени предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

По-късно през деня в Канада ще бъде публикувано месечното изследване на брутния вътрешен продукт – най-широкият индикатор на икономическата активност и водещата мярка за състоянието на икономиката.

Във вторник пазарите ще очакват данните за разходите на домакинствата и средната работна заплата в Япония. Освен това властите в страната на изгряващото слънце ще публикуват и отчети за дейността на производствения сектор и сектора на услугите.

Пазарите в Китай ще останат затворени заради национален празник. Въпреки това Пекин ще представи данни за производствената активност – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

АЦБ ще обяви основния си лихвен процент. Решението ще бъде съпътствано от официален доклад на банковата институция, който ще представи погледа на банкерите за настоящите и бъдещите икономически условия в страната.

Австралийските власти ще представят също така данните си за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.

В Швейцария се очаква индексът на мениджърите по продажбите SVME – един от водещите индикатори за състоянието на националното стопанство.

Еврозоната от своя страна ще публикува данните за равнището на безработицата, като същевременно Испания и Италия ще преставят данни за производствената си активност. В Германия пък се очакват правителствените данни за промяната в броя на безработните.

Властите във Великобритания пък ще представят данните си за производствената активност.

В сряда пазарите в Китай ще останат затворени заради национален празник.

Австралийските власти ще публикуват данните за издадените разрешения за строителство и търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

В Испания се очакват официалните данни за промяната в броя на безработните. Властите във Великобритания пък ще представят данните за строителната активност – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

ЕЦБ ще обяви решението си за основния лихвен процент. Събитието ще бъде последвано от пресконференция на президента на банката Марио Драги.

По-късно през деня в САЩ се очакват данните за заетостта извън земеделския сектор.

В четвъртък пазарите в Китай отново ще останат затворени заради национален празник.

Еврозоната ще представи данните си за продажбите на дребно, а Испания и Италия ще публикуват изследвания за дейността на секторите на услугите в двете страни. Пазарите в Германия също ще бъдат затворени заради национален празник.

Същевременно властите в Обединеното кралство ще публикуват данните за активността в сектора на услугите.

Късно в четвъртък в САЩ се очаква традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица, както и данните за фабричните поръчки.

В последния ден от седмицата търговията в Китай отново ще остане затворена заради национален празник.

ЯЦБ ще обяви основния си лихвен процент и ще публикува доклад относно икономическите условия и факторите, влияещи на решението за паричната политика.

В Германия се очакват данните за инфлацията на цените на производител.

По-късно през деня пък канадските власти ще публикуват своя PMI индекс Ivey.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още