IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще счупи ли Dax днес всички рекорди?

Вчера водещият германски индекс стигна само на 14 пункта от своя максимум

09:22 | 13.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще счупи ли Dax днес всички рекорди?

Дали това е затишие пред буря? Вчера Dow Jones загуби 0,17 на сто до 15 301 пункта, Nikkei също спадна с 0,2 на сто до 14,360 пункта. Dax също почти не се промени и приключи сесията на ниво от 8494 пункта.

Инвеститорите очакват, че централните банкери ще решат да намалят възлизащата на 85 милиарда долара месечно програма за закупуване на облигации. Това ще бъде първата стъпка към поврат в лихвените проценти. Свободната парична политика на Федералния резерв в голяма степен даваше сили на на фондовите пазари.

Експертите сега очаква в по-голямата си част много скромно намаляване на ликвидността. Така например скорошно проучване на Ройтерс показва, че месечният обем на покупките ще бъде намален първоначално само с 10 милиарда долара.

Дали въпреки това днес водещият германски индекс Dax днес няма да постави нов рекорд. Вчера германският бенчмарк достигна подножието и се спря след шест дни на зелено на 14 пункта пред своя исторически максимум, който бе постигнат на 22-и май. По това време DAX приключи сесията до 8531 пункта, като дори в течение на деня се изкачи до 8558 пункта.

Много днес зависи от икономическите данни. В 11 часа в програмата на борсовите участници ще влезе търговския баланс на еврозоната за юли. В следобедните часове от САЩ ще дойдат данни за цените на производител в САЩ и продажбите на дребно, както и съставяния от Мичиганския университет индекс на потребителското доверие.

Тема на разговори на борсата изглежда ще бъде и поемането на много клиники на оператора Rhön-Klinikum от Fresenius. Здравният концерн Fresenius ще плати за това 3,07 млрд. евро. Финансови отчети днес ще представят Gerry Weber, Club Mediterranee и Wolford.

На какво може да се зарадват инвеститорите? Търговията трябва да стане по-безопасна, поне в САЩ. В отговор на последните технически проблеми там ще бъдат инсталирани системи за аварийни шалтери за незабавно спиране на търговията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 10 години
ОМГ - света е на толкова грешен път .. тръпки ме побиват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още