IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франсоа Оланд: Френската икономика ще запише по-голям ръст от очакваното

Френският президент вече отчита опасенията на бизнеса и готви "пауза" за плановете за увеличаване на корпоративните данъци

21:03 | 30.08.13 г.
Франсоа Оланд: Френската икономика ще запише по-голям ръст от очакваното

Франсоа Оланд прогнозира по-голям ръст за икономиката от очакваното през следващата година, но без да посочи точната цел, пише Reuters, като се позова на интервю на френския президент за Le Monde.

Според официалните прогнози икономиката на Франция ще запише ръст от 1,2% през 2014 година.

В началото на месеца френската централна банка обаче попари надеждите за по-голям икономически растеж, публикувайки прогнози за третото тримесечие.

Според тях брутният вътрешен продукт на Франция ще отбележи едва 0,1% увеличение в периода юли - септември, като причината е слабото вътрешно търсене. Все пак за второто тримесечие данните показват ръст от 0,5 на сто.

От месеци френският президент се бори с критиките срещу своите икономически реформи. Оланд зае поста през май 2012 година и предложи редица мерки, които обаче срещнаха отпора на французите и недоволството на бизнеса.

В своето интервю за Le Monde обаче той вече признава, че отчита опасенията на бизнеса и коментира, че е време за пауза по отношение на плановете за увеличаване на корпоративните данъци. По-рано днес и финансовият министър Пиер Московиси даде надежда на бизнеса с обещанието за данъчни кредити през 2014 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още