IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският хазартен данък ще промени индустрията

Онлайн букмейкъри обмислят да се преместят в Европа или Австралия, за да избегнат загубите, пише CNBC

22:42 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Британският хазартен данък ще промени индустрията

Онлайн букмейкъри обмислят да се преместят в Европа или Австралия, за да избегнат загубите от задаващия се британски хазартен данък, заявяват за CNBC анализатори.

От декември идната година ще бъде налаган данък от 15% на хазартните компании от офшорни зони, които предлагат услугите си във Великобритания.

Данъкът, който може да вкара в британската хазна 300 млн. паунда, ще засегне брокери като William Hill и Ladbrokes, които са базирани в Гибралтар, където данъците са на ниво от 1%, но не повече от 425 хил. паунда.

Според анализатори на Citigroup обаче компаниите от офшорни зони  биха могли да компенсират около 70-80% от данъка чрез съкращаване на разходи и разработване на продукти.

Друго решение е диверсифицирането на техните приходи, като особено атрактивни са Италия и Испания, където големи играчи като Paddy Power и William Hill вече са представени.

Двете страни предлагат най-добрите възможности извън Великобритания – голям пазар, висока склонност към хазарт, благоприятно данъчно облагане и ниско проникване на онлайн брокери, посочват анализаторите на Citi.

Австралия пък се смята за привлекателна възможност в конкурентно отношение, тъй като около 85% от пазара се държи от трима играчи, докато във Великобритания петте топ компании държат 55-60% от пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още