IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погледите на пазарите са насочени към Марк Карни

Инвеститорите ще очакват и ревизираните данни за БВП на САЩ през второто тримесечие

09:40 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Погледите на пазарите са насочени към Марк Карни

През последната седмица на август инвеститорските погледи ще бъдат насочени към речта на гуверньора на Английската централна банка (АЦБ) Марк Карни в сряда. Освен това пазарите ще очакват ревизираните данни за растежа на американската икономика през второто тримесечие, както и докладите за жилищния сектор и доверието на потребителите в САЩ.

В понеделник в Нова Зеландия се очакват данните за търговския баланс - разликата между стойността на вноса и износа. Пазари в Англия пък ще останат затворени заради национален празник.

Щатските власти от своя страна ще публикуват официалните данни за поръчките на дълготрайни стоки - водещ индикатор за производството.

Във вторник ще бъде публикуван доклада на Института Ifo за бизнес климата в Германия – един от водещите индикатори за състоянието на първата по сила икономика в Европа.

В САЩ пък се очакват данните за инфлацията на цените на жилищата, както и доклада за потребителското доверие.

През третия ден на седмицата в Австралия ще бъдат представени данните за завършените строителни обекти - важен показател за активността в сектора.

Във Великобритания се очаква изявлението на Марк Карни, като неговите коментари ще бъдат внимателно наблюдавани от пазарните участници за насоки относно бъдещето на британската монетарна политика.

Късно в сряда в САЩ ще бъде публикуван доклада за предстоящите продажби на жилища.

В четвъртък Япония ще публикува данните за продажбите на дребно, докато в Нова Зеландия се очаква доклада за бизнес доверието. Австралийските власти пък ще представят данните за частните капиталови разходи - водещ икономически показател.

Германските власти от своя страна ще представят данните за промяната в броя на безработните, както и предварителните данни за инфлацията на потребителските цени.

По-късно през деня Канада ще публикува данните за текущата сметка и инфлацията на цените на суровините. В САЩ пък се очакват ревизираните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие – най-широкия индикатор за икономическата активност.

В петък в Япония се очакват серия от икономически данни, в това число доклади за разходите на домакинствата, инфлацията и промишленото производство. В Австралия пък ще бъде публикуван доклад за кредитирането на частния сектор.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, в допълнение към данните за безработицата.

По-късно през деня Канада ще представи месечния си доклад за БВП. В САЩ пък се очакват ревизираните данни на Мичиганския университет за потребителското доверие, както и данните за доходите на физическите лица и личните разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още