IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Португалското правителство спечели вот на доверие

„Оставащите десет месеца от програмата са пълни с предизвикателства“, поясни премиерът Коелю

22:46 | 30.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиерът по време на дебатите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Премиерът по време на дебатите. Снимка: Ройтерс

Португалското правителство на премиера Педро Пасуш Коелю спечели ясно вот на доверие в парламента. Всички членове на коалицията гласуваха във вторник в Лисабон в подкрепа на кабинета. Опозиционните социалисти и две други леви партии гласуваха против и критикуваха мерките за икономии на правителството, предава Ройтерс.

Малко преди гласуването премиерът се изказа за пореден път за условията за спасителния пакет, с който страната се спаси от фалит. „Наистина оставащите десет месеца от програмата за помощ са пълни с предизвикателства“, заяви Пасуш Коелю. „Но ние със сигурност вече не сме толкова слаби".

Това ще наложи спазването на договорените съкращения на разходите. Има също доказателства, че икономиката е близо до точката на обрат.

Португалия е в най-тежката си криза от седемдесетте години на миналия век. Икономиката на страната от еврозоната ще се свие през тази година с 2,3 на сто. За 2014 г. се очаква лек ръст.  

Преди няколко дни шестима нови министри станаха част от състава на португалското правителство, като така общият брой на ведомствата се увеличава от 12 на 14, а представителите на Народната партия в кабинета стават четирима. Промените целят както стабилизиране на правителството на премиера Коелю след настъпилата политическа криза, така и успешното реализиране на спасителната програма на страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 10 години
МдааааИ там както в Гърция побеждават/засега/ неолибералитеГолямата цел бе:Първо да се намерят корумпирани или бодали политици на които чрез комисионни или идеологично/плоския данък и Станишев може би е удачен пример/ да се продават заемивтороТези заеми да стават с все по-високи лихви и да се обърне тренда и да се предизвика дефлация, като се осигури невъзможност за посрещане на плащанията по тези дълговетрето/голямата цел:да се фалират напрактика държавите и правителствата да съсипят социалният модел на Европа, като се отнемат всичко/или колкото може работниески придобивки в този процес:-4-5 седмици платен годишен отпуск- безплатно образование от детската до докторат- безплатно здравеопазване/или достъпно на всички граждани- прогресивните данъци, които финансират държавния апарат- платени болнични дни- платени майчинство и помощи за деца- тежки категории труд- да се унищожат синдикатите да последния член- да се отнеме клас трудов стаж- пенсионна възраст близка досмърт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
И там си играят по същия начин с безплодни залъгалки... а хората се надяват..."Има също доказателства, че икономиката е близо до точката на обрат." - ДА, ЕЦБ обърна тренда, но заслугата е само на нея, не на хората! За последните остават само реформите и подготовката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още