IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eurotunnel Group е на загуба за шестмесечието на 2013 г.

Въпреки това холдингът, който управлява всички услуги в тунела под Ламанша, продължава да укрепва пазарния си дял

17:52 | 25.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Eurotunnel Group е на загуба за шестмесечието на 2013 г.

Групата на Eurotunnel, която управлява всички услуги в тунела под Ламанша, свързващ Франция и Великобритания, обяви загуба в размер на 18 млн. евро за първото полугодие на 2013 г. Година преди това компанията бе на печалба в размер на 2 млн. евро.

Приходите възлизат на 508,6 млн. евро, в сравнение с 464,2 млн. евро за същия период на миналата година. Свободният паричен поток е 17 млн. евро. Той бе 45 млн. евро година по-рано. Спадът в показателите се дължи главно на първото плащане в размер на 30 млн. евро по договорен от Групата кредит, чийто падеж бе през юни 2013 г.

Към края на първото шестмесечие Групата разполага със 159 млн. евро в каса и по сметки, в сравнение с 256 млн. евро в края на 2012 г. Най-ликвидният актив на компанията намалява заради извършване на капиталови разходи за 42 млн. евро, изплащане на дивиденти в размер на 65 млн. евро, обратно изкупуване на акции за 29 млн. евро и разходи за лихви в размер на 30 млн. евро.

Групата оповести, че през първата половина на 2013 г. поделението й за жп превози на стоки Europorte е извлякло ползи от направените капиталовите инвестиции. Дружеството е поело ангажимент да подобри оперативната си печалба. Целта е до края на тази година дружеството да подобри финансовото си състояние.

„В тези тежки времена, но и след една добра 2012 година, Eurotunnel Group продължава да укрепва пазарния си дял. Доволни сме от подобряването на рентабилността на другото ни дружество Europorte“, коментира отчета Жак Гюнон, главният изпълнителен директор на Eurotunnel.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още