IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското правителство поиска вот на доверие, за да прокара мерки за растеж

Широкообхватният пакет от мерки включва допълнителни средства за благоустройствени проекти

13:37 | 24.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Италианското правителство поиска вот на доверие, за да прокара мерки за растеж

Италианското правителство поиска вот да доверие, за да прокара пакет от забавени мерки за стимулиране на растежа, предаде Ройтерс.

Воденото от Енрико Лета коалиционно правителство, което има широка подкрепа както от леви, така и от десни формации, се очаква безпроблемно да оцелее и да постигне целта си за утвърждаване на приетите през юни мерки за стимулиране на растежа.

Вотът на доверие от този вид е един от често използваните политически инструменти за ускоряване на законотворчеството в италианския парламент.

От популистката формация Движение “5 звезди“ заявиха, че ще опитат да възпрепятстват предложенията на правителство на Лета. Други две опозиционни партии обаче – Лявата екологична партия на свободата и “Северна лига“, oбявиха, че ще подкрепят мерките за ускоряване на растежа.

Широкообхватният пакет от мерки включва допълнителни средства за благоустройствени проекти и насърчаване на по-широкия обществен достъп до безжичен интернет.

Гласуването на вота на доверие се очаква след 14:00 часа българско време. Очакванията са правителството да получи пълната подкрепа на водената от Лета лявоцентристка Демократическа партия и на дясноцентриската партия “Народ на свободата“ на бившият премиер на Италия Силвио Берлускони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още