IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Свистел: Русия иска да ни заобиколи с „Южен поток"

Когато се обявяваме за евроинтеграция, ще трябва да плащаме с други средства, смята вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Украйна

23:27 | 17.07.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сергей Свистел. <em>Снимка: Bulgaria On Air</em></p>

Сергей Свистел. Снимка: Bulgaria On Air

Разположението на Украйна, между Европа и Русия е в плюс за страната. Украйна направи своя избор за сближаване с ЕС, а президентът Виктор Янукович е говорил невендъж за евроинтеграцията, но в каква форма предстои да видим“, коментира в ефира на Bulgaria On Air Сергей Свистел, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Украйна.

„Ние сме вързани с Русия икономически, но е необходимо да търсим този модел за сътрудничество, който няма да противоречи на националните ни интереси, каза той.

„За страната е остър проблем фактът, че Русия иска да ни заобиколи с „Южен поток. Но когато се обявяваме за евроинтеграция, ще трябва да плащаме с други средства. Работейки в триъгълника Украйна-Русия-ЕС трябва да изградим мост на взаимоотношенията“, допълни Свистел.

Той посочи България като интересна страна за търговски взаимоотношения. По думите в ЕС е необходимо да се работи с всяка страна поотделно. „Проблемите в двете държави са много общи“, заключи Свистел.

Вижте целия разговор във видеоматериала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
dakl
преди 11 години
И това ако е новина -здраве му кажи! Естественно , че единствената цел на Русия е да заобиколи Украйна и нийната разкапана газопреносна мрежа. Както казват старите българи да би мирно сидяло , не би чудо видяло. Американските протежета в Украйна години наред крадяха по най-наглия начин от доставките за Европа и сега се правят на ощипана мома!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още