IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Негативни настроения взеха връх в европейските сесии

Сред големите губещи се оказа Fresenius Medical Care, чиито акции потънаха след новината, че САЩ намалява парите за бъбречна диализа

19:31 | 02.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Негативни настроения взеха връх в европейските сесии

Европейските борси отстъпиха от завоюваните по-рано през седмицата територии и приключиха деня със загуби.

Негативните настроения донесе представянето на банките и застрахователните компании на Стария континент.

Сред най-големите губещи днес е например Fresenius Medical Care. Акциите на компанията поевтиняха с 8% до малко над 46 евро след като американското здравно министерство заяви, че може да намали парите за бъбречна диализа от 2013 година. Компанията има голяма мрежа от клиники за диализа в САЩ.

Акциите на френската банка Societe Generale пък загубиха 1,4% от стойността си в днешната сесия. 

В същото време статистическите данни показаха, че строителният сектор във Великобритания се повишава, но по-слабо от очакваното. Пазарите са в очакване и на заседанието на Европейската централна банка , както и Bank of England.

„Нужен ни е по-голям катализатор, който да възроди възходящата тенденция. Очакваме корекциите да продължат”, коментира Бенедикт Гьоте, изпълнителен директор на Compass Capital, цитиран от Bloomberg.

В днешната сесия Europe Stoxx 600 се сви с 0,5% до стойност от 286,96 пункта в края на днешния ден. Вчера индексът записа ръст след като свиването на промишленото производство в ЕС през юни беше по-слабо от очакваното.

Спад с 0,6% отчете френският САС40 до стойност от 3 744,45 пункта, като слабото представяне на фармацевтичната компания Sanofi, която загуби над 1% от цената на акциите си.

FTSE 100 затвори на ниво от 6 297,43 пункта или минимален спад от 0,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още