IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското промишлено производство е намаляло с 0,3% през април

Производството на транспортни материали подобри данните във Франция

12:28 | 10.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Италианското промишлено производство е намаляло с 0,3% през април

Италианското промишлено производство е намаляло с 0,3 на сто през април според сезонно изгладените данни на националния статистически институт Istat, като месецът е третият пореден със спад, пише Market Watch.

Промишленото производство в третата по големина икономика в еврозоната е намаляло с 4,6% през април спрямо същия месец година по-рано.

Производството в италианския енергиен сектор е спаднало с 1,5%, докато при капиталовите стоки – водещ индикатор за бизнес инвестициите, е отчетен ръст от 1,2 на сто според данните на Istat. Производството на междинни стоки от своя страна се е понижило с 0,1 на сто. Спад е отчетен и в сектора на потребителските стоки – 0,9% надолу спрямо година по-рано.

Най-големи месечни понижения са регистрирани в енергетиката, транспорта и текстилния сектор, докато електрониката и оптиката са се покачили с 4,9%.

Месечният спад на промишленото производство съответства на прогнозата на икономистите в базираната в Милано UniCredit.

Istat също така съобщи, че промишленото производство е спаднало с 4,4% през първото тримесечие спрямо първите три месеца на 2012 г.

Междувременно френското промишленото производство отчете по-голямо от очакваното възстановяване през април, стимулирано от износа на транспортни материали според данните на националната статистическа служба INSEE.

Промишленото производство във втората по големина икономика в еврозоната е нараснало с 2,2% в сравнение с месец по-рано. Прогнозата на анкетираните от Dow Jones Newswires бе за повишение от 0,3 на сто.

Производството на транспортни материали от своя страна се е покачило с 5,7 на сто в периода.

Данни за промишленото производство за март бяха ревизирани, показвайки спад от 0,6 на сто спрямо първоначалната оценка от 0,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още