IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще се върне към растеж от 2014 г., смята управителят на централната банка

Анализатори на Saxo Bank твърдят, че гръцката одисея наближава своя край

20:55 | 23.05.13 г.
<p>
	Управителят на гръцката централна банка Йоргос Провопулос. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Управителят на гръцката централна банка Йоргос Провопулос. Снимка: Архив Ройтерс

Гърция ще се завърне към растеж от 2014 г. въпреки огромните трудности в икономиката и банковия сектор на страната, прогнозира управителят на централната банка на страната Йоргос Провопулос, цитиран от гръцкия вестник Nautemporiki, съобщи БТА.

Провопулос е убеден, че Гърция е на верен път и работи за изграждане на една силна и конкурентна банкова система. Той изрази задоволство от факта, че след 3 години на дълбока криза стабилността на банковата система не само е била запазена, но и подсилена.

Анализатори от Saxo Bank са на мнение, че гръцката одисея може би се приближава до своя край и че в страната се реализират действия в правилната посока.

След 5 години на рецесия, на политическо и социално напрежение новините от Атина са доста оптимистични, смятат от инвестиционната компания.

През миналата седмица международната агенция Fitch повиши дългосрочния кредитен рейтинг на страната с една степен до В- от ССС.

Акциите на Greece National Bank, на Piraeus Bank и на Alpha Bank пък тръгнаха нагоре заради очакването на инвеститорите, че банките ще бъдат рекапитализирани успешно до края на месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още