IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC с удвоена печалба през първото тримесечие

Затвърдихме капиталовата си позиция и оставаме една от най-добре капитализираните банки в света, посочват от институцията

13:20 | 08.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
HSBC с удвоена печалба през първото тримесечие

Британската банка HSBC почти е удвоила печалбата си преди данъци през първото тримесечие на годината до 8,4 млрд. долара, след като условията на ключовите й пазари са се подобрили, съобщава ВВС.

Печалбата се оказа по-голяма от повечето прогнози. Ръстът от 95% спрямо първото тримесечие на 2012 г. идва след като банката отчете голямо намаление на загубите от лоши кредити и на провизиите за други рискове.

Главният изпълнителен директор на HSBC Стюарт Гъливър коментира, че бизнесът на банката в САЩ ще продължи да укрепва, а за Китай очаква икономиката да се ускори през тази година.

Откакто пое поста в началото на 2011 г. Гъливър се опитва да оптимизира операциите на банката и да съкрати непечелившите отдели. По време на управлението му NSBC затвори или продаде 52 свои поделения.

„Затвърдихме капиталовата си позиция и оставаме една от най-добре капитализираните банки в света, което ни позволява както да инвестираме в основния си бизнес, така и да повишаваме дивидентите“, се казва в изявление на банката.

"На фона на смесените данни от своите конкуренти отчетът на HSBC задоволява във всички направления и издига банката до най-висок статус в сектора“, коментира Ричард Хънтър, ръководител Акции в Hargreaves Lansdown Stockbrokers.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Вместо тази банка да е затворена и шефовете да са по панделите, тя е "една от най-капитализираните" банки в света. И как иначе нали парите на нарко картелите се въртят в центрофугата на пералнята. Егати безочието. Жив пример за "структуро-определяща" компания, неподлежаща на контрол и санкции, защото е "много голяма". Гади ми се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още