IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa ще увеличи заплатите на персонала

Компанията се споразумя със синдиката Verdi, започва да вдига възнагражденията от август

18:07 | 01.05.13 г.
<p>
	Членовете на синдиката трябва да одобрят споразумението до 14 май.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Членовете на синдиката трябва да одобрят споразумението до 14 май. Снимка: Ройтерс

Германският синдикат Verdi се споразумя с Lufthansa за заплатите на персонала, предаде Ройтерс. Със споразумението, преговори за което се водят от няколко месеца, се прекратяват и мащабните стачки.

Възнагражденията на служителите на Lufthansa Systems, Lufthansa Cargo и Lufthansa Technik ще бъдат увеличени с 4,7 на сто, докато персоналът на Lufthansa AG ще получи увеличение от 3 на сто. Няма да има и принудителни съкращения на хора.

Увеличението на заплатите на служителите в Lufthansa Cargo и Lufthansa Technik ще се осъществи на два етапа – с 2,4% от август тази година и с още 2,3% от август догодина. Възнагражденията на наземните служители на Lufthansa AG ще бъдат увеличени с по 1,5 на сто от същите дати. Предвижда се и ръст на заплатите на стажантите с 5,2 на сто.

Предстои споразумението да бъде одобрено от членовете на синдиката до 14 май.

Lufthansa потвърди, че е било постигнато споразумение със синдикалната организация, като от компанията обещават да продължат с преструктурирането.

Преди две седмици компанията предложи да увеличи заплатите с 1,2% от октомври и с още 0,5% година по-късно, но без да гарантира работните места.

В момента управлението на Lufthansa се опитва да прокара план за съкращаване на разходите, в който се предвижда до 2015 г. да бъдат съкратени 3 500 души в световен мащаб, а годишната оперативна печалба се цели да да нарасне до 2,3 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още