IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбите в Европа пострадаха от слабите данни за жилищния пазар в САЩ

По-рано днес италианският парламент преизбра Джорджио Наполитано за президент на страната и това донякъде окуражи инвеститорите

19:42 | 22.04.13 г.
<p>
	Фондовата борса във Франкфурт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса във Франкфурт. Снимка: Ройтерс

Европейските индекси се разделиха с част от натрупаните в началото на сесията печалби, след като данните за продажбите на жилища в САЩ през март неочаквано отбелязаха спад, съобщава MarketWatch.

Независимо от това оптимизмът на инвеститорите беше подкрепен, след като италианският парламент преизбра президента на страната - стъпка, която открива пътя за решаване на политическата криза в страната.

Stoxx Europe 600 се повиши с 0,16% до 286 пункта, след като по рано през сесията докосна 288 пункта.

Като цяло европейските пазари се отдръпнаха след регистрираните в началото на сесията печалби на фона на отчетения неочакван 0,6% мартенски спад на продажбите на жилища в САЩ до сезонно претеглените 4,92 млн.

Wall Street стартира сесията на червено.

Индексите бяха подкрепени и след като стана ясно, че страните от групата на Г-20 одобряват политиката на Японската централна банка (ЯЦБ), което доведе до нов спад на йената.

Страните от Г-20 предпочетоха да не критикуват политиката на монетарни стимули на Токио, която някои анализатори определят като открита интервенция за обезценяване на йената на валутните пазари.

По-рано днес италианският парламент преизбра Джорджио Наполитано за президент на страната, с което приключи продължилата със седмици политическа криза.

Според анализаторите той най-вероятно ще насрочи нови парламентарни избори.

UniCredit SpA спечели близо 3% на борсата в Милано.

В Париж CAC 40  приключи сесията без промяна при 3652 пункта.

Германският DAX 30 се повиши с 0,24% до 7478 пункта, докато  FTSE 100 в Лондон се понижи с 0,09% с 6281 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още