IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch оряза максималния кредитен рейтинг на Великобритания

Причината за промяната е слабата икономика и фискалните перспективи, уточняват от агенцията

20:49 | 19.04.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Fitch оряза максималния кредитен рейтинг на Великобритания

 

Агенцията за кредитен рейтинг Fitch оряза максималния рейтинг на Великобритания до АА+, спрямо сегашните ААА, съобщи Bloomberg. Перспективата остава стабилна.

Причината за промяната е слабата икономика и фискалните перспективи, коментират от агенцията.

„Въпреки фискалната гъвкавост на Великобритания, подкрепена от тяхната валута, със статут на резервна, както и дългосрочният матуритет на публичните задължения, възможността да бъдат поети нови икономически и фискални сътресения не отговаря на рейтинг ААА”, се казва в съобщението на Fitch.

За втори път Fitch прави промени в рейтинга на Великобритания. На 22 март беше променена перспективата на рейтинга, два дни след като британският финансов министър Джордж Осбърн ревизира в посока надолу прогнозата за ръст на икономиката.

Bloomberg коментира, че влияние за решението на Fitch може да имат препоръките на МВФ към Осбърн да обмисли скалата на бюджетните си разходи.

Освен Fitch и друга рейтингова агенция отне отличния статус на Великобритания. На 22 февруари Moody`s обяви, че намалява рейтинга на страната до ниво Аа1 от Ааа. S&P също обмислят какво да правят с рейтинга на страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Ай честито на богопомазаните, пардон бившите... и понастоящем роби. Хайде сега лекинко имотите нагоре да им позакрепят лишите кредити и лирата през терасата. А през това време верните кредитни агенции да не спират... за да може и лихвичката да е висока :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
studioaa
преди 11 години
Крайно време е и германският рейтинг да поеме надолу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още