IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имигрантите във Великобритания ще трябва да доказват, че ще работят

Правителството ще въведе ограничения за достъпа на имигранти до помощи за безработни и социални жилища, както и ще ги подлага на по-строга оценка

17:03 | 25.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дейвид Камерън затяга правилата за имиграция на Острова. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Дейвид Камерън затяга правилата за имиграция на Острова. Снимка: Ройтерс

Данните на британската статистическа служба сочат, че през юли 2012 г. на Острова са пребивавали 94 хил. румънци и 47 хил. българи. До края на тази година българските и румънските граждани имат ограничен достъп до пазара на труда в страната и могат да работят или с разрешително, или като самонаети лица. От началото на 2014 г. обаче трябваше да паднат всички ограничения за българските и румънските работници, както е заложено в договорите за присъединяване на двете държави към Европейския съюз.

„Не можем да спрем отпадането на преходния период, но можем да направим така, че да сме сигурни, че тези, които идват тук от ЕС или по-далеч, го правят заради правилните причини, че идват тук, за да допринесат за нашата страна, а не защото са привлечени от нашата социална система или възможността да се възползват от нашите обществени услуги“, коментира Дейвид Камерън.

"Имиграцията в тази страна е твърде висока и излиза от контрол. Казано просто, Великобритания е лесно достижима", добави премиерът, като обвини предишното управление за улеснения достъп на имигранти до страната.

Министърът „в сянка“ по въпросите на труда и имиграцията Крис Брайънт коментира пред ВВС, че основният тест за това правителство е дали ще успее да се справи с недостатъците в имиграционната система, особено що се отнася до пресичането на нелегалната имиграция.

„Броят на хората, на които им е отказан достъп до Великобритания, е намалял с 50%, броят на хората, които са се укрили от паспортния контрол на Хийтроу, се е утроил, а броят на депортираните незаконни имигранти е намалял, както и на върнатите в страните им чужди затворници и на глобените заради назначаването на нелегални имигранти работодатели", коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още