IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕЦБ търси 800 служители за банковия надзор до юли 2014 г.

Броят им може да нарасне с времето, но дори и началната цифра ще постави на изпитание централната банка, пише WSJ

21:05 | 14.03.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕЦБ търси 800 служители за банковия надзор до юли 2014 г.

Европейската централна банка ще се опита да набере 800 служители през следващата година, за да осъществява новата си функция на единствен надзорен орган за банките в еврозоната, разкрива Wall Streer Journal.

Конкретната бройка е препоръчана от вътрешен доклад на ЕЦБ, целящ да подпомогне централната банка при регулирането на около шесте хиляди банки в 17-членния валутен съюз, което ще започне в средата на 2014 г.

Според източник 800 души е само началната бройка, която вероятно ще нарасне допълнително с времето. Още не било ясно от колко точно хора се нуждае банката за надзорни цели през следващите няколко години.

Набирането дори само на 800 човека до следващия юли е доста амбициозна цел. Намирането и обучаването на толкова хора с надзорен опит или поне с достатъчно познания за финансовите пазари ще е трудно, споделя запознат.

Персоналът на ЕЦБ в момента наброява 1 500 души, разпръснати на различни места във Франкфурт. През 2014 г. банката се очаква да се премести в нова сграда на брега на Майн, която ще може да поеме до 2 900 служители.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
simo.smo
преди 11 години
Точно това ни трябва - още по-голяма администрация. Сега ще падне едно регулиране, едни регламенти, ще се твори ... а като тръгнат да фалират банките, пак ще ги спасят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Сините камъни
преди 11 години
Това е краят на началото, ако стане. както в Америка, 1913 се създава федералния резерв,следва периода 1921-1929 стабилна какафония, неплащане, банкрути, 1931 година 1600 банки фалират, изкупуват се от Федералния резерв и край, беше каквото беше. ........................................У тук е подобен сценария и то на същите хора. Като за Европа е още по страшно, защото Лисабонският договор тепърва ще дава лице на законите, които е измайсторило. Следва поколението на мозъчно увредените от харлем шейк, от тях ще се иска само да пляскат и те това ще правят, защото само това ще могат и ето ти една супер военна сила, като Америка. Масовата безработица е идеален вариант за набиране на войска. ...........................Затова трябва да се поддържа идеята за основна ревизия на ЕС създаден за да се създаде силна ЕЦБ. Първо, да се отхвърли Лисабонския договор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още