IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Късни разпродажби свалиха европейските борси от поредния връх

Последните минути на търговската сесия преминаха при мощен натиск на мечките на повечето пазари

19:09 | 06.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Късни разпродажби свалиха европейските борси от поредния връх

Разпродажби в края на търговската сесия свалиха регионалния борсов индекс в Европа Stoxx Europe 600 от поредния му връх. По-рано през деня показателят достигна 295 пункта, което не се е случвало от юни 2008 година досега, пише MarketWatch.

По време на сесията инвеститорите пренебрегнаха новините за проблеми в икономиката на еврозоната през последното тримесечие на 2012 година. Първата ревизия на данните за брутния вътрешен продукт показаха свиване с 0,6 на сто, като най-слабо са се представили Италия, Испания и Франция.

Други данни показаха, че вносът и износът на еврозоната са отчели спад с по 0,9 на сто през последното тримесечие на 2012 година.

На борсата в Лондон днес индексът FTSE 100 отстъпи с 0,07 на сто за деня до 6 428 пункта. Спадът дойде в края на сесията, след като 20 минути преди нейния финал бенчмаркът се движеше с 0,4% ръст.

Акциите на Vodafone привлякоха интереса на инвеститорите заради слухове, че предстои раздвижване в отношенията с Verizon Communications и че дори е възможно сливане на двете компании. Това донесе 6,8 на сто ръст на акциите на Vodafone до 1,80 лири за брой.

В Париж САС 40 отстъпи с 0,4 на сто до 3 774 пункта, а в Германия DAX напредна с 0,6 на сто до 7 919 пункта. По-рано през деня основният германски индекс се движеше с двойно по-голям ръст, но разпродажбите в края заличиха ръста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още