IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германски летища бяха блокирани заради стачки

Над половината планирани полети бяха отменени заради протеста на служителите по сигурността

21:36 | 15.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германски летища бяха блокирани заради стачки

Повече от половината от планираните за днес полети на германските летища в Хамбург и Кьолн/Бон бяха отменени днес заради продължаващата втори ден стачка на служителите по  сигурността, но мобилизацията им ще бъде прекратена през  уикенда, предаде Ройтерс.

На петото по големина в Германия летище в Хамбург бяха анулирани 147 от общо 358 полета. Вчера отменените полети бяха 117.

На запад - на летище Кьолн-Бон (седмото в страната) анулираните полети са 107 (59 заминаващи и 41 пристигащи) или над половината от планираните общо 200 полета. Така общо около 250 излитащи и пристигащи полета бяха анулирани на двете главни летища.

Вчера близо половината полети бяха отменени и на летището в Дюселдорф, третото по големина в страната, от общо 550.

След прекъсване в събота и неделя, стачката ще продължи в понеделник, отбелязва DPA.

Сближаване на позициите на двете спорещи страни засега не се вижда. Представителите на синдиката Ver.di, който е организатор на стачката, настояват за увеличение от около 30 процента на заплатите на служителите от частните охранителни фирми, а работодателите са предложили само 9 на сто. 

„Възможно е да се стигне до споразумение, ако синдикатът значително намали исканията си“, заяви говорителят на съюза на частните охранителни фирми Оливер Арнинг, цитиран от Wall Street Journal. За подобно нещо обаче служителите не искат и да чуят. „Ние ще продължим битката за по-високи заплати през идната седмица“, заяви говорителят на Ver.di Гюнтер Изелмайер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още