IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции изтриха част от загубите

Dow Jones обаче приключи сесията с понижение

23:13 | 14.02.13 г.
Американските акции изтриха част от загубите

Американските акции изтриха част от първоначалните загуби в днешната сесия, след като спадът на подадените през миналата седмица молби за обезщетения при безработица в САЩ и сделката на Уорън Бъфет за H.J. Heinz Co. поуспокоиха опасенията за свиващите се икономики в Европа, предаде Bloomberg.

В края на днешната сесия Dow Jones се понижи с 0,07% до 13 973 пункта, S&P 500 се повиши с 0,04% до 1 521 пункта, а Nasdaq добави 0,07% до 3 199 пункта.

Акциите на Heinz скочиха с 30%, след като Berkshire Hathaway се споразумя с 3G Capital да купи компанията за 23 млрд. долара.

Акциите на Constellation Brands Inc. поскъпнаха с 38%, след като Anheuser-Busch InBev NV предложи да се откаже от пълния контрол върху дистрибуцията на бирата Corona в САЩ, за да спаси сделката за Grupo Modelo. Това даде тласък и на останалите потребителски акции в днешната сесия.

Същевременно акциите на US Airways Group Inc. се понижиха с 8,5% заради сливането с American Airlines. Cisco Systems изтри малко над 1 процент от пазарната оценка, след като очакванията на компанията за приходите през тримесечието не оправдаха прогнозите на анализаторите.

Предварителните оценки на европейската статистическа служба Евростат обаче показаха, че рецесията в еврозоната се е задълбочила през последните три месеца на миналата година и дори Германия и Франция, считани за двигател на растежа в региона, се задъхват.

„Налице е глобална икономическа слабост и растежът остава ограничен“, коментира пред информационната агенция Скот Армигър от Christiana Trust.

Същевременно обаче американското трудово министерство съобщи днес, че по-малко хора, отколкото се очакваше, са подали молби за обезщетение при безработица в САЩ през миналата седмица.

Докато анализатори очакваха молбите да достигнат 360 хил., данните показват, че подадените заявления са намалели с 27 хил. спрямо предходната седмица до 341 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още