IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas ще реже разходи след спад в тримесечната печалба

За 3 години трябва да бъдат постигнати икономии от 2 млрд. евро, но са планирани и инвестиции в технологии и наемане на 1 300 души в Азия до 2015 г.

18:36 | 14.02.13 г.
BNP Paribas ще реже разходи след спад в тримесечната печалба

Най-голямата френска банка BNP Paribas обяви планове за съкращаване на разходите, след като стана ясно, че печалбата ѝ за четвъртото тримесечие на 2012 г. се е свила, съобщи ВВС.

Тримесечната печалба е намаляла с една трета до 514 млн. евро, понасяйки тежък удар от италианския бизнес на кредитната институция.

Планираните икономии са на стойност 2 млрд. евро и трябва да бъдат постигнати в рамките на 3 години. Половината от икономиите трябва да бъдат реализирани в подразделението за банкиране на дребно, а една трета – в това за инвестиционно банкиране.

Главният изпълнителен директор на банката Жан-Лоран Бонаф заяви, че очаква „вариант с нисък ръст в Европа“, но че Азия ще бъде сред светлите лъчи в световната икономика.

Запитан от Ройтерс дали икономиите могат да бъдат осъществени без загуба на работни места, Бонаф отговори: „Ще видим“. Той обаче посочи, че разместванията ще бъдат предпочетени пред преките съкращения. А

нализаторът на Goldman Sachs Жан-Франсоа Ньое заяви, че ако планът за съкращаване на разходите бъде осъществен успешно, печалбата може да нарасне с 14%.

BNP Paribas е планирала и инвестиции в технологии, както и да наеме още 1 300 души в Азия до 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още