IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските индекси приключиха с понижения

Слухове за отделяне на инвестиционното от търговското банкиране при Deutsche Bank свалиха акциите на банката и повлякоха немския DAX

20:05 | 22.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейските индекси приключиха с понижения

Основните индекси на Стария континент се понижиха в днешната сесия - германският DAX с 0,7% до 7 697 пункта, френският CAC 40 с 0,6% до 3 741 пункта, а британският FTSE с 0,03% до 6 179 пункта.

Акциите на Deutsche Bank (-1,5%) натиснаха сериозно немския индекс, след слухове, че местният финансов регулатор е поискал от банката, както и от Landesbank Baden-Wuerttemberg, да симулира отделяне на инвестиционното от търговското банкиране, съобщава CNBC.

От BaFin не са коментирали слуховете, но са посочили пред медията, че една от задачите им като надзорен орган е да оценяват ефекта от нови регулаторни предложения.

Акциите на френската енергийна компания Alstom се повишиха с 0,6% след лек ръст в тримесечните продажби.

Книжата на британския производител на бира SAB Miller поскъпнаха с 1,3%, след ръст в продажбите въпреки намаленото търсене в Китай заради студената зима.

Германската инженерна компания Siemens поскъпна с 0,5% след тримесечна печалба, надхвърлила прогнозите.

EADS прибави 1%, след като европейският отбранителен и авиационен концерн обяви, че през миналата година е постигнал значително подобрение на приходите и оперативната печалба.

Икономическите новини от деня показаха, че доверието в немската икономика е скочило до тригодишен връх, а ЕС даде зелена светлина на данъка върху финансовите транзакции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още