IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън ще произнесе речта си в Лондон на 23 януари

Има промени, за които настояваме в нашите отношения със Съюза, изтъква британският външен министър

21:29 | 21.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Британският премиер Дейвид Камерън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: Ройтерс

Британският премиер Дейвид Камерън ще произнесе своята неколкократно отлагана реч, посветена на плановете на Лондон да предоговори членството на страната в Европейския съюз (ЕС) и евентуалния референдум по въпроса, на 23 януари сутринта, съобщава Bloomberg.

Първоначално Камерън трябваше да произнесе речта в Амстердам преди 3 дни. Той обаче беше принуден да я отложи за тази седмица заради кризата със заложниците в Алжир, при която вероятно са загинали 6 британски граждани.

Говорителят на Камерън Жан Кристоф Грей обяви новата дата пред репортери в Лондон по-рано днес.

На въпрос дали в речта ще бъде спомената възможността за референдум за напускане на европейската общност, за което настояват някои представители на Консервативната партия на премиера, Грей заяви, че „що се отнася до съдържанието на речта ще трябва да изчакате, докато той я произнесе“.

Откъси от речта, разпространени от Даунинг стрийт 10 миналата седмица, поставят под въпрос участието на Лондон в европейския проект.

„Още от същото няма да е достатъчно, за да се гарантира бъдещето на ЕС“, пише в проекторечта на Камерън.

„Има промени, за които настояваме в нашите отношения със Съюза. Искаме да видим как промените в еврозоната се отразяват на ЕС и на нашата страна“, коментира вчера британският външен министър Уилям Хаг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още